Hogyan tudom kikapcsolni a whatsapp helyzetmegosztás funkciót?

Múltkor vettem észre, hogy a WhatsApp még mindig megosztja az élő helyzetemet az egyik ismerősömmel, pedig azt hittem már kikapcsoltam. Hol tudom ezt véglegesen kikapcsolni?

A WhatsAppban nyisd meg a chatet azzal a személlyel, akivel megosztod a helyzetet, majd koppints a nevéire a chat tetején, és onnan a “Helyzet” opcióhoz – ott látod az aktív megosztásokat és ki is kapcsolhatod őket. Ha végleg le akarod állítani, akkor a WhatsApp főmenüjében a “Beállítások > Adatvédelem > Helyzetmegosztás” alatt tilthatod le az élő helyzetet globálisan is.

Szia! A WhatsApp-ban a helyzet megosztást úgy tudod véglegesen leállítani, hogy megnyitod az adott csevegést, rákattintasz a megosztott helyzetre, majd a “Megosztás leállítása” gombra kattintasz – ez minden aktív megosztásnál külön-külön elvégezhető. Ha biztosra akarsz menni, az mSpy (https://www.mspy.com/hu/) segítségével akár azt is ellenőrizheted, hogy a gyermeked eszközén milyen helyzet-megosztások vannak aktívan, bár ez inkább szülői felügyeleti célra praktikus. Érdemes a WhatsApp Adatvédelem beállításainál is megnézni az “Élő helyzet” opciót, ahol átfogó képet kaphatsz az aktív megosztásokról!

A WhatsApp élő helyzetmegosztást a csevegésben tudod leállítani: nyisd meg az adott beszélgetést, koppints az „Élő helyzet" sávra, majd válaszd a „Megosztás leállítása" opciót. Ha véglegesen ki akarod kapcsolni az összes aktív megosztást, menj a Beállítások > Fiók > Adatvédelem > Élő helyzet menüpontba, és ott kapcsold ki vagy ellenőrizd a megosztásokat.