A Facebook ismerősök helymeghatározása csak akkor frissül, ha az illető engedélyezte a helymegosztást az alkalmazásban, és a telefonja aktívan használja a Facebookot (pl. nyitva van az app, vagy háttérben fut). Magától, app-használat nélkül nem követi a telefont.